Wat is het verschil tussen een luchtontvochtiger en een mobiele airco?

Er zijn drie grote verschillen tussen een luchtontvochtiger en een mobiele airco.

  1. Verschil in functionaliteit; Een luchtontvochtiger onttrekt overtollig vocht uit de lucht door dit in het apparaat te laten condenseren. In tegenstelling tot een luchtontvochtiger zorgt een mobiele airco voor koelere lucht en niet voor drogere lucht.
  2. Verschil in design; Het verschil in design zit met name in de hoogte van de producten. Een mobiele airco is al snel 80 centimeter hoog. In tegenstelling tot een luchtontvochtiger die ca. 50 cm hoog is.
  3. Verschil in opties; Zo zijn er verschillende mobiele airco’s op het gebied van koelvermogen. Bij luchtontvochtigers zijn er op het gebied van afvoer van vocht meerdere mogelijkheden.

Hieronder kunt u extra informatie per verschil lezen.

Verschil in functionaliteit
Een luchtontvochtiger bestrijdt vochtproblemen. Teveel vocht kan voor de volgende problemen zorgen:
Functionaliteit luchtontvochtiger

Naast deze problemen voor uw leefomgeving kan een te hoge luchtvochtigheid ook schadelijk zijn voor uw gezondheid. Zo kan het zorgen voor astmatische en allergische klachten.
Een luchtontvochtiger onttrekt overtollig vocht uit de lucht door dit in het apparaat te laten condenseren. De vochtige en warme lucht koelt af en wordt opgevangen in een watertank. Tot slot wordt er weer lucht de ruimte ingeblazen.
In tegenstelling tot een luchtontvochtiger zorgt een mobiele airco voor koelere lucht en niet voor drogere lucht. De airconditioner zuigt naast warme lucht ook drogere en uit de ruimte aan en verplaatst deze naar buiten. De warmte wordt door het milieuvriendelijke koelmiddel aan de lucht onttrokken. Tot slot wordt er koele lucht door middel van de ventilator weer uitgeblazen.

Verschil in design
Het verschil in design zit met name in de hoogte van de producten. Een mobiele airco is al snel 80 centimeter hoog. In tegenstelling tot een luchtontvochtiger die ca. 50 cm hoog is. Luchtontvochtigers zijn lichter en compacter ten opzichte van mobiele airco’s. Verder zijn beide producten voorzien van innovatief Italiaans design. Het voordeel van een mobiele airco is dat het verrijdbaar is en direct klaar is voor gebruik. Zo is het makkelijker om het product te gebruiken in verschillende ruimtes. Daarnaast heeft een mobiele airco een slang om de lucht naar buiten te verplaatsen.

De'Longhi luchtontvochtiger
Luchtontvochtiger
De'Longhi mobiele airco
Mobiele airco
Luchtontvochtiger met geïntegreerde watertank
Luchtontvochtiger met geïntegreerde watertank

Verschil in opties
Tot slot is er nog verschil in de opties. Zo zijn er verschillende mobiele airco’s op het gebied van koelvermogen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen factor 30, factor 40 en factor 50. Bekijk het volledige aanbod mobiele airco’s.

Bij luchtontvochtigers zijn er op het gebied van de afvoer van vocht meerdere mogelijkheden. Iedere luchtontvochtiger van De’Longhi heeft een geïntegreerde watertank. Afhankelijk van het model is deze 2 of 5 liter groot. Naast deze watertank is het ook mogelijk om het vocht via een permanente afvoerslang te laten afvoeren. Bekijk het volledige aanbod luchtontvochtigers.