Hoe installeer ik een mobiele airco?

Indien u de mobiele airco heeft gevonden die voor u geschikt is, is het tijd om het apparaat te installeren.

 

Uitpakken en controleren
Let bij het uitpakken erop dat de mobiele airco zwaar is. Probeer dus niet om de mobiele airco uit de doos te tillen, maar til de doos op van de mobiele airco op, rol daarna de air conditioner van het voetstuk.
Vervolgens is het van belang dat u controleert of alle onderdelen in de doos aanwezig zijn. De volgende onderdelen moeten worden meegestuurd:
– Luchtafvoerslang
– Slang adapters
– Flens dop
– Afstandsbediening
– Uitblaasmond
– Vensterbeugel

Installeren
Om het apparaat gereed te maken voordat u dit installeert zet u het bij het raam of de deur waar u de slang wilt bevestigen. Zorg dat de luchtinlaat en -uitlaat niet geblokkeerd worden. Draai de adapters op de slang en bevestig de slang op de achterkant van het apparaat.
Bevestig vervolgens de uitblaasmond op het andere uiteinde van de slang. De slang kan tot 1,2 meter worden uitgerekt en willekeurig worden gebogen. Bevestig de tussenplaat (enkel wanneer u gebruik maakt van een tussenraam). De afvoerslang kan bevestigd worden tussen schuiframen, openstaande ramen of schuifdeuren. Voor bevestiging tussen een verticaal schuifraam plaatst u de tussenplaat horizontaal in de sponning en schuift u de tussenplaat zover mogelijk uit. Zet de tussenplaat vast met de schroef en laat het raam zakken tot op de tussenplaat. Sluit de slang aan op de uitgang in de tussenplaat.
Voor horizontale schuiframen en schuifdeuren plaatst u de tussenplaat met de opening naar beneden en schuift u indien nodig de tussenplaat uit.
Bij openstaande ramen legt u de slang met de uitblaasmond tussen een openstaande raam om de warme lucht af te voeren. Voor het optimale resultaat doet u er verstandig aan om de overige ramen en deuren te sluiten en eventueel het kozijn af te sluiten met het gordijn en wasknijpers.
Zorg dat de luchtinlaat en-uitlaat niet geblokkeerd wordt of bedekt worden. Leeg het apparaat regelmatig door het dopje aan de achterkant te verwijderen.

Contact
Voor meer informatie over de voordelen, het aanbod of veelgestelde vragen kunt u onze website bezoeken. Kunt u uw antwoord niet op onze website vinden? Neem dan contact op met onze klantenservice via het telefoonnummer 076-5233600 (maandag tot en met vrijdag beschikbaar van 08:30u – 10:30u en van 13:00u – 15:00u) of vul het contactformulier in.